The kindergarten teacher

Onzeker of dubbelzinnig? The Kindergarten Teacher laat je wankelen. Lisa Spinelli (MaggieGyllenhaal) lijkt zo tevreden als kleuterjuf, maar gaandeweg lijkt het te wringen. Om haar middelmatige leven invulling te geven volgt ze een poëziecursus, waarbij ze opnieuw niet ontkomt aan haar eigen middelmaat. Totdat een kind uit haar Kindergarten zich ontpopt tot een jonge Mozart, met betrekking tot de dichtkunst wel te verstaan.

Lijkt Lisa onder haar eigen naam eerst met de eer van de 5-jarige Jimmy te willen gaan strijken, blijkt later een dweperige bewondering. Als ze daarbij oploopt tegen de vader van Jimmy, en later ook haar eigen omgeving, schroomt Lisa niet om onverantwoorde stappen te zetten. Als kijker word je meegenomen in vragen omtrent de aard van goedbedoelde (?) bedoelingen, en de harde opbrengst uiteindelijk. Mary Gyllenhaal blijkt prima in staat om inconsistenties aanvaardbaar te laten lijken.

De Salon rankt The Kindergarten Teacher met 4,5 sterren. Een prettig moeilijke film die vragen achter laat voor de genuanceerde kijker, zonder daarbij keuzes voor hem of haar keuzes te willen maken. Rest te vermelden dan de jonge vijfjarige Parker Sevak als Jimmy een diamanten rol heeft in deze bijzondere film.

Regie: Sara Colangelo.
Rollen: Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Rosa Salazar, Parker Sevak.
Gezien: 6 november 2018