Schatzoeken in Nederland

Geocaching

Afgelopen Maart was mijn zus op bezoek omdat ik alweer een jaartje ouder werd. Van haar kreeg ik voor het eerst te horen van Geocaching. Door een app op je smartphone te plaatsen ontdek je dat er in je eigen buurt maar ook ver daarbuiten dingetjes zijn verstopt. Het is dan de bedoeling dat je een ‘schat’ gaat zoeken, na de vondst schrijf je je naam op de lijst die er in zit. Het leuke is dat je op plekken komt waar je nooit van geweten hebt.

Vandaag had ik zo een zondag zonder doel en plan, maar ik had wel de drang om even het huis uit te gaan. Nadat de hagelbui was overgewaaid zocht ik op de app een leuke plek om naar toe te gaan, maar niet al te ver. Dus mijn auto parkeerde ik ongeveer vijf kilometer ten zuiden van Tilburg tussen de boerenbedrijven. Na een poosje wandelen naderde ik de plek van mijn eerste ‘schat’. Dartelde rond op een gebied van een paar vierkante meter, maar kon maar niet ontdekken waar het voorwerp zich zou moeten bevinden. Dus ik heb een beetje gespiekt op de app voor een hint. Zonder die had ik het echt niet gevonden, want het voorwerp ging volledig op in de omgeving.

Alhoewel ik toch wel redelijk wat plekken rond Tilburg heb bezocht, was deze mij onbekend. Dus ik heb nog even genoten op de aanwezige bank van het mooie uitzicht over het ven. En had even de tijd om te kijken of er wellicht nog een te ontdekken ‘schat’ in de omgeving was. En ja hoor een kilometer verder zou er nog één moeten zijn, het zonnetje begon door te breken dus mijn saaie zondag werd toch nog leuk.

Geocaching

Dus nog even gewandeld door voor mij nog onbekend bos en terrein om vervolgens op zoek te gaan naar de volgende ‘schat’. Voor deze moest ik echt ver van het pad afwijken en de bosjes induiken. Maar was toch makkelijker te vinden dan de vorige.

Geocaching

Dus als ik me verveel, weet ik in ieder geval een leuk tijdverdrijf en ontdek op die manier weer leuke plekken. Wil je meer weten over Geocaching? Bezoek dan even de website geocaching.nl