Meet & Eet

Meet & Eet in Tilburg Zuid

Onlangs kreeg de Salon een uitnodiging van een nieuwe buur. Nu ja, niet echt nieuw, want de buur was al enige tijd geleden er komen wonen. Maar ook weer wel een beetje nieuw, want Ivo, ooit vluchteling uit de Balkan, is dichtbij een horeca-onderneming begonnen. En daarom ontvingen wij een uitnodiging voor een Eet & Meet @ Kolektivo Tilburg. Doelstelling: oude wijkgenoten maken kennis met nieuwe, het buitenland ontvluchte, buren.

]Het werd een fijne middag met piano, zang en gitaar. Met toespraakjes van onder andere Janneke de Vries (van organiserend Burodupro) en natuurlijk verrassende ontmoetingen met bekende en nieuwe buren. Zo ontmoette de Salon onder andere Ammar Alkhatib, die na zijn vlucht uit Syrië, zich in Tilburg vestigde. Ammar viel de Salon op omdat ook hij een fototoestel meetroonde, én optrad als tolk bij de diverse gesprekjes met de voornamelijk jonge Syrische vluchtelingen. Al gauw bleek dat Ammar de kunst van de fotografie verstond en ontstond al snel het idee tot samenwerking met de Salon. Opperde ik eerst om portretten van vluchtelingen in mijn wijk te maken, kwamen we samen op het idee om portretten van Tilburgse buren met hun ‘nieuwe’ buren te maken. Om zo verbinding en ontmoeting in onze Tilburgse wijk te bevorderen. Meer hierover in het najaar van 2017.

Veel ideeën voor verdere kennismaking en samenwerking die ontstonden hadden overigens met eten te maken. Niet gek; want het buffet dat door Ivo werd aangereikt deed ons allen, naast het water in de mond lopen bij de aanblik alleen al, ook inspireren. Kolektivo is een gezellig horeca initiatief dat zich naast gezellig eten en borrelen ook richt op cultuur, integratie én werk. De Salon neemt zich voor Kolektivo vaker te bezoeken. In ieder geval samen met een spontaan opgericht facebookgroepje dat met regelmaat bij elkaar wil komen.

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks