Kunst en Rabarber

De Pont

Het werk van Richard Long (Bristol, 1945) roept een groot gevoel van vrijheid op. Zijn kunstwerken bewegen zich tussen verschillende uitersten, zichtbaar en onzichtbaar. Van een monumentale cirkel in een onherbergzaam gebied tot een steen die hij oppakt en ergens anders weer achterlaat.

De expositie in museum De Pont, inspireerde ons (mij als Salonlid, samen met mijn kookvriendin en beeldend kunstenares Els Hendriks), tot overeenkomstig ‘recept-design’ van ons eetbordje diezelfde avond. Wat dacht u bijvoorbeeld van rabarber verwerkt met witte wijn, bramen, honing en grapefruitrasp?

Long/Brans

Dit leek ons een aardige begeleider van onze zoete aardappel die we, in navolging van Long, sneden als leistenen en in de oven op 200 graden gemarineerd in chili-olie lieten garen.

Long/Brans

En daarbij natuurlijk nog wat groente, in dit geval kozen wij voor koolrabi. 15 minuten koken met wat zout, en (na even te laten staan) opdienen met roomboter en nootmuskaat.

Long/Brans

Dit alles samen op te dienen op een mooi langwerpig bord, vergezeld met – of nog een stukje vlees (wij kozen voor lamsvlees)- of vis. Maar dit bordje leent zich natuurlijk ook perfect voor een vega-serve! In ieder geval sloten wij af met een lekker stukje chocola-Long-wise…..

Long/Brans

En wilt u de expositie van Long bezoeken? Dat kan dus in ons favoriete museum De Pont te Tilburg tot 16 juni 2019. Kijk ook naar dit filmpje: