Hooray!

Hoera!

Op internet zie je vaak allerlei tips voorbijkomen om je fotografie een nieuwe impuls te geven en om inspiratie op te doen. Ik had al een poosje geen doel meer met mijn fotografie. Al die goed bedoelde tips heb ik niet nodig, het moet ontstaan vanuit mijn gevoel. En vandaag gebeurde het! Uiteraard blijft de straatfotografie een passie van mij. En iedereen die op straat loopt moet zich er dan ook bewust van zijn dat ik en mijn camera er ook zijn. Nee, dat gaat gewoon door…

Het valt iedereen op! En voor straatfotografen zijn ze ondertussen ook een gewild doelwit. Al die mensen die alleen maar aandacht hebben voor het schermpje van hun mobiele telefoon. Ik maak het dagelijks mee op mijn werk. Ze kijken mij als verkoopster niet aan, er wordt een bestelling gemompeld, terwijl men ondertussen aan het ‘Whatsappen’ is. En ik moet toegeven dat ik er helaas aan gewend begin te raken. Maar vraag mij af of deze mensen nog wel aandacht hebben voor hun omgeving? Wat moeten ze allemaal niet missen wanneer de ogen alleen maar naar beneden gericht zijn? Dus ik heb het idee opgevat om voor die mensen de kleine details in de stad te registreren. Kleine dingen, die bij mij een glimlach op het gezicht brengen of me zelfs misschien een beetje verdriet doen. De dingen die al die mensen aan zich voorbij laten gaan door de wereld om hun heen te vergeten. Hoe mooi, bijzonder en wonderlijk is alles wat er om ons heen gebeurd. Dat ga ik fotograferen! Ik maak er een boekje van! Ik zet het op Facebook! Hooray!

Dus kijk mij voortaan even in de ogen wanneer je bij me voor de verkoopbalie staat. Ik laat je dan een glimlach zien, en wellicht kan jij je mondhoeken ook niet bedwingen. Of kijk even op je mobieltje naar Facebook, daar laat ik zien wat je mist.