Girl

De film Girl start met een goed bericht voor de 16 jarige Lara en haar vader, ze mag met haar opleiding aan de beste dansacademie van België beginnen. Maar ze heeft nog veel werk te verzetten om het niveau van de andere meisjes te evenaren. Die strijd is moeilijk omdat haar lichaam tegenwerkt tijdens de opleiding en  haar sociale leven. Lara. Een prachtig meisje maar onder haar kleding en balletpakje schuilt het lichaam van een jongen.

De rol van het transgender meisje wordt schitterend vertolkt door de balletdanser in opleiding Victor Polster. Je krijgt het gevoel alsof je naar een documentaire kijkt, zo naturel en geloofwaardig worden de rollen gespeeld. Daarnaast wordt je meegenomen in het ongemak die ontstaat tijdens een aantal situaties in haar leven. Samen douchen met de meisjes van school, een logeerpartijtje, contact met een jongen. Ze merkt met enige teleurstelling dat het veranderen van haar lichaam door een hormoonbehandeling tijd nodig heeft. Tijd heeft ze voor haar gevoel niet.

Haar vader gespeeld door Arieh Worthalter gaat heel liefdevol en begripvol met zijn dochter om. Maar het lukt hem niet om een goed gesprek met haar aan te gaan over alles wat haar dwars zit. De strijd die Lara voert is op een bijzondere manier neergezet met deze debuutfilm van Lukas Dhont, die naar aanleiding van een krantenartikel  op het idee voor deze film kwam.

De Salon leefde in de filmzaal volop mee met de lieve Lara maar durfde tegen het einde niet naar het doek te kijken. We geven deze film dan ook onze hoogste waardering. Op naar de Oscars!

Gezien 15 oktober
Nederlandse première vanaf 1 november 2018
België. Drama van Lukas Dhont. Met o.a. Victor Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Valentijn Dhaenens.

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks